Het zou een fietstocht van 168 km worden

Niet dus. De geplande ‘fietsvierdaagse’ naar Diepenveen werd anders.
–  We fietsten met mooi weer naar Appelscha. Het was een mooie fietstocht. Het weer veranderde in die plaats. Er kwam meer wind en bewolking, maar gelukkig geen regen.
–  De volgende morgen waren we de eersten voor het ontbijt. Met de bedoeling om nog voor de harde wind en de regen in Steenwijk te kunnen zijn. Omdat we door veel bossen reden, viel de wind best wel mee. In Steenwijk begon het plotseling te regenen. We mochten de bagage in het hotel achterlaten. Tussen de buien door zijn we heen en terug naar Steenwijk gewandeld.
–  De volgende dag: veel regen en wind. Tussen de buien door zijn we naar het station gefietst voor de trein naar Zwolle. De trein deed er maar twintig minuten over om er te komen!
–  In Zwolle zijn we twee dagen gebleven. Eerst naar Museum ‘De Fundatie’ voor de tentoonstellingen ‘Zomerexpo 2017’, ‘Licht en Lijnen’ met het werk van Friso ten Holt, ‘Het late licht’ met werken van Jeroen Krabbé en de portrettenserie ‘Face Value’ van Bob Dylan. Daarna naar ‘het Drostenhuis’, één van de oudste en mooiste woonhuizen van Zwolle.

–  Donderdag zijn we op de fiets naar het beeldenpark ‘Landgoed Anningahof’ gereden. Ondanks de schitterende metamorfose van het park, blijft het jammer van de gehorige ‘Hessenweg’. Het is te hopen voor het mooie park dat aan de kant van die weg ook een geluidswal komt.
–  Vrijdag regende het opnieuw. De wind was wat minder geworden, maar toch. Pech, want we wilden langs de IJssel naar Diepenveen fietsen. We waren net van plan om te vertrekken toen er werd gebeld door onze schoondochter. Zij wilde weten hoe laat we in Diepenveen zouden komen. Zij stelde voor om ons met de auto op te halen, want zij had op ‘de Buienradar’ gezien dat het deze dag niet meer droog zou worden. We hoefden niet lang na te denken en het antwoord was kort: ‘Graag, kom ons maar halen!’
–  Al met al werd de fietstocht nog ongeveer 80 km.

0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *