Aleid Rensen (90)

Aleid Rensen (zij van het oudeDierenpark Emmen”) leeft niet meer, maar ooit hebben mijn vrouw en ik bij haar thuis twee katjes (‘broertjes‘) mogen ophalen.

We hadden een rode kater met de naam Roest, maar de eigenwijze kat werd overreden door de plaatselijke slager. Spekkie was zijn bijnaam. We misten de kat. Hij moest mee als mijn vrouw boodschappen ging doen. De kat sprong dan in de auto en ging dan languit op de hoedenplank liggen. En nieuwsgierig dat het beest was. Misschien werd dat ook zijn dood!

Graag wilden we weer een rode kat. We kwamen opnieuw bij het Dierenasiel in Emmen. De arts wist iemand die een rode kat voor ons had.

Zo kwamen we bij de familie Rensen terecht. Mevrouw Rensen deed open. We kwamen in de woonkamer en zagen daar een hond rondlopen met een aapje op de rug. Aleid Rensen vertelde dat er vaker jonge dieren uit de dierentuin in haar huis werden grootgebracht. Meestal jonge dieren, die door de ouderlijke dieren waren verstoten.

Het gesprek kwam op de kat. Zij zei dat zij een rood katje voor ons had, maar dan moesten we er een tweede katje bijnemen, een zwart katje. Zij haalde de katjes op en deed ze in de kattenmand die we bij ons hadden. We waren direct ‘verkocht’.

We noemden de (gesneden) katjes Tim en Tom. Tim was de “voetballer” en speelde vaak met een propje papier. Tom was de kat die steeds en overal bij mijn vrouw was te vinden. Regelmatig gingen ze met ons wandelen. Tim en Tom waren aparte, zeer eigenwijze katten, maar we hebben veel plezier van ze gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *