Neo Rauch in Museum de Fundatie in Zwolle

Voor mij blijft het museum “ongemakkelijk” vanwege de vele zalen en zaaltjes en niet te vergeten de looproutes. Ook het Groninger Museum vind ik “moeilijk”. Dat museum past niet tussen en niet bij de prachtige gebouwen en het treinstation rondom.
–  Om terug te komen op het ‘Museum de Fundatie’: Wat een enorme, weliswaar indrukwekkende doeken (schilderijen) zijn daar momenteel te zien. En wat een groot podium heeft de kunstenaar Neo Rauch gekregen. Er hangt wel heel veel werk van deze man. Naar mijn idee zijn het bijna allemaal raadselachtige werken.
–  De kunstenaar is geboren in Leipzig, las ik. In de voormalige DDR. Misschien maakt dat het raadselachtige in zijn werk duidelijk? Na de val van ‘de Muur’ is zijn werk snel bekend geworden. Het “waarom” weet niet.
–  Daarna hebben we ergens in de mooie stad Zwolle een hapje gegeten. Natuurlijk zijn wij ook even naar ‘Waanders’ gewandeld. Het is daar altijd fijn toeven. En natuurlijk ook even naar ‘Het Zwolse Balletjeshuis’ (www.zwolseballetjes.nl).

[Kijk ook even op: www.museumdefundatie.nl.]

(27 februari 2018)