Pietje is zo vrolijk (kv 70)


In verband met een (zoveelste) reis van mijn moeder zouden wij, mijn vrouw en ik, op de parkiet passen. Het vogeltje zat in een mooie, flinke kooi, dus was het geen probleem om de vogel mee te nemen om hem bij ons thuis te kunnen verzorgen.
Maar …

Vlak voordat mijn moeder terugkwam van haar (zoveelste) reis ging de parkiet dood! Het bleek dat het vogeltje een kopervergiftiging had opgelopen. Het diertje had – waarschijnlijk door de stress – aan de elektriciteitsdraad, waarmee het voerbakje aan de kooi was vastgemaakt, geknabbeld.
Ik belde met het adres waar zij de parkiet had gekregen en vertelde wat er was gebeurd. Ik kon wel een andere parkiet komen halen. Ze zou er toch niets van merken, was de opmerking.
Een prima idee!

Toen mijn moeder weer thuis was, en wij een keer bij haar waren, merkte zij op dat de parkiet zo “vrolijk” was en deed. Waarop ik antwoordde, dat de parkiet vast heel blij was dat zij weer thuis was!

2+