Naar een ‘kookworkshop’


Een buurman belde aan om te vragen of wij, mijn vrouw en ik, zin hadden om met een aantal andere buren naar een kookworkshop in Rolde te gaan.
Dat idee leek mij eerst niet veel, maar dat kwam vooral omdat ik er geen echte ‘gedachte’ bij had. Maar misschien kwam het ook wel dat ik niet veel met ‘koken’ heb. Al dat gedoe ook! Je wordt tegenwoordig ‘doodgegooid’ met recepten, kookboeken, enz. Zelf ben ik iemand van de ‘gestampte pot’. Altijd al zo geweest.
We hebben ons opgegeven. Ik met het idee: ‘Als het maar leuk en gezellig wordt’. Zaterdagavond zijn wij met veertien personen op stap gegaan, d.w.z. zes personen in twee auto’s; de overigen in een achtpersoonstaxi.

De ontvangst in de kookstudio in Rolde was allerhartelijkst. We kregen een lekker drankje met een paar ‘amuses’ erbij. Daarna werden de ‘kooktaken’ verdeeld over vier groepjes.
Ik heb mij aangesloten bij de ‘gemakkelijkste groep’. ?
Volgens een papier voor ‘mijn’ groep moesten diverse soorten aardappeltjes worden gewassen, een behoorlijke hoeveelheid witte uitjes worden ‘uitgekleed’, twee grote kalfshazen met behulp van een elektrische snijmachine in ‘handzame’ plakjes worden gesneden (‘linke soep’ trouwens). Tot slot moest het vlees worden ‘gemarineerd’. Voor dat alles had ik mij opgegeven.
De marinade was door een ploeggenote gemaakt. De andere dame in ‘mijn’ groepje moest allerlei soorten wortels schoonmaken, in plakjes snijden en met verschillende vormpjes bewerken. Van een bepaald soort wortel kreeg zij pikzwarte vingers. Met hilariteit in de groep als gevolg.
De door de vier groepjes ‘gefabriceerde’ gerechten lieten zich prima smaken. De wijn erbij ook. Nadat alles op was – het was inmiddels bijna elf uur – kregen we tot besluit een kopje koffie!
Het was een geslaagde avond.

0

3 gedachten over “Naar een ‘kookworkshop’

Reacties zijn gesloten.