Maarten van Rossem was zeer negatief over Drenthe


De denigrerende woorden van Maarten van Rossem over de provincie Drenthe in een uitzending van ‘De Slimste Mens’ waren erg en heel negatief. Wat denkt hij wel wie hij is?
Beste Van Rossem, er was niks lolligs aan die uitspraken. Helemaal niets!

Omdat ik het – zeker van hem – niet had verwacht, heb ik hem heel spontaan een mail gestuurd. Ik ben benieuwd of er ook een afdoend antwoord van hem komt. Zo niet, dan wil ik bijvoorbeeld zijn ‘Scheurkalender‘ nooit meer in huis hebben.

Onlangs las ik het volgende berichtje in de krant.
Het sterkte mij in de gedachte dat ik niet de enige ben.

1+

1 thought on “Maarten van Rossem was zeer negatief over Drenthe

  1. 1+

    Hallo Martien,

    Nee, je bent zeker niet de enige die verontwaardigd is over de boute opmerking van Maarten van Rossem over Drenthe. Onze mooie provincie. Een provincie van (betrekkelijke) rust en ruimte, overweldigende natuurgebieden en met inwoners die nog een winkeldeur voor je openhouden.
    Juist van de nuchtere Van Rossem die niet van poeha en van hossende menigtes houdt, verwacht je een zwak voor ons Drenthe. Maar bovenal verwacht je van een historicus een op feiten gebaseerde uitspraak. Maarten toont met zijn uitspraak dat hij zeker niet de slimste mens is. Maar dat was ook niet zijn intentie. Neen. Van Rossem weet hoe het in medialand -of moet ik zeggen in het Westen- werkt: negatieve aandacht laat de kassa rinkelen. Morgen zit hij weer aan tafel bij een of andere talkshow én in januari en februari is hij weer te zien in theaters (die nog moeten vollopen). Drie keer raden waar hij dan zijn lezing geeft. Juist. In Zuid-Holland, Brabant en Zeeland.

    1+

Reacties zijn gesloten.