Kunstmaand Ameland 2018


De kunsteditie Ameland heeft dit jaar als titel: ‘Verbinding’. Het thema voor de kunst is ‘Ameland Verbindt’. ‘De zee zal ook dit jaar voor de verbinding zorgen tussen kunst en Ameland’ laat het programmaboekje ons weten.

Wat ons beiden in het bijzonder aansprak?

In Buren:
Het glaswerk van Lotta Söder, de route en de landschapskunst in de Kooiduinen en de schilderijen van Sabine Böhme.

In Nes:
De keramiek van Marjan Schaap, het glaswerk van Asa Jungnelius en Mattias Stenberg, het bijzondere werk van Mariëlle Buckinx, het glaswerk van Timo de Smet, de beelden van Hendrike Huijsmans en het viltwerk van Truus Huijbregts.

In Ballum:
De schilderijen van Jan Epping, het werk van Dirk Keegstra, de foto’s van Brigitte de Langen, het glaswerk van Svend Holst-Pedersen en Jan Hooghiemstra.

In Hollum:
De foto’s van Ellen de Vries en Anders Nils, het textiele werk van Maria Ray Johansson en Miriam L’Herminez, de sieraden van Hennie Broers en Koen Jacobs, het keramische werk van Joke Visser, een installatie van Theodora Plas, werk van Guus Hellegers, grafische werken (met topgrafici als Siemen Dijkstra, Reinder Homan en Grietje Postma) en de foto’s van het Centrum voor Prentkunst en beelden van Christoph Fischer.

Ook dit jaar was het weer ‘een schot in de roos’ wat betreft de kunst. Wat een organisatie moet dat (weer) geweest zijn!
De midweek op Ameland was snel voorbij. Het onderkomen, het eten, het weer, enz., was weer als vanouds.

Ook op Ameland kun je zomaar een bekende tegenkomen, want in Hollum hoorden we een stel lachend tegen een ander stel zeggen:
In november op Ameland hoop je toch niemand uit Enschede tegen te komen.’ 😊

Wat we o.a. hebben gezien:
(Overbodig om te zeggen, denk ik, maar door op de foto’s te ‘klikken’ worden ze groter.)

0