Kuifje was jarig

Ik was misschien twaalf toen ik met de taxi naar het ziekenhuis in Zwolle werd gebracht voor een spoedoperatie aan de blindedarm. Het was een ‘acute blindedarmontsteking’. Onderweg herinner ik mij de spoorwegovergang ook nog heel goed.

Na de operatie kreeg ik de vraag, of ik het (slechte) stukje darm in een potje mee naar huis wilde hebben. Dat vond ik niet zo’n goed idee. Ik moest twaalf dagen in het ziekenhuis blijven. Dat was geen straf, maar ik vond het best wel lang duren.

Mijn oma kwam bijna elke dag op ziekenbezoek, samen met mijn moeder. Ook bijna elke dag bracht zij een ‘Kuifje’ mee. Ik ‘verslond’ de albums. Prachtig vond ik ze.
Ik heb de albums bijna ‘stuk gelezen’, maar ik heb ze nog allemaal.

In de krant las ik dat het 90 (!) jaar is geleden dat het eerste stripverhaal van Hergé verscheen. Zijn albums zijn nog steeds enorm gewild. Ze zijn prachtig getekend.

Ook al vind ik alle personages uniek en grappig, kapitein Haddock en Jansen en Janssen hebben nog steeds mijn voorkeur.

0