Het goede voorbeeld geven (kv 105)


Het leek mij leuk om de cursus jeugdvoetballeiding te gaan volgen. Dat was het gevolg na het verzoek van de plaatselijke voetbalvereniging om jeugdleider bij die club te willen worden.

De cursus verliep goed. Het examen ook. Maar er kwam nog een bijzonderheid bij. Tijdens de cursus leerde ik ook bierdrinken! Zelfs in militaire dienst heb ik dat niet geleerd, omdat ik er niks aan vond. In het begin smaakte het bier gewoon vies, weet ik nog. Het begon steeds lekkerder te smaken. Het leek veel op de manier toen ik met het roken van sigaretten begon. Met het roken ben ik na die cursus gestopt; niet met het bierdrinken. Sommige biertjes vind ik ontzettend lekker.

Toch is het best wel raar. Je gaat bij de jeugdvoetbal, je drinkt bier en je rookt. Heet dat niet ‘de kat op het spek binden’?

Na negen jaar ben ik met het begeleiden van jeugdige voetballers gestopt. Het drinken van bier doe ik dus nog steeds, maar wel met mate! 😊

0