Familie ?


Of het familie was? Ik weet het echt niet.
Hoe ik erbij kom om dat te veronderstellen? Weet ik ook niet.
Waarom ik het dan toch vertel?

Misschien omdat zij – alleenstaand, oud en ontzettend doof – een koperen gehoorapparaat aan haar oor hield om er beter mee te kunnen horen? Maar of dat apparaat haar ook hielp?

Eigenlijk is dit alles wat ik weet.
Dus eigenlijk alleen maar deze situatie: haar verschijning, een klein vrouwtje, het koperen gehoorapparaat, staande in de deuropening, haar kleine woning dichtbij een smederij, heeft mij tot het schrijven van dit verhaaltje gezet.

[Maar omdat ik graag wilde weten, of de dame in mijn bericht ook werkelijk familie van mij was, heb ik een mailtje gestuurd naar de Historische Kring Dalfsen. Ik vond het geweldig om bericht op 27-11-2018 te ontvangen. Dit was de inhoud van het bericht:

Geachte heer Tempelman, beste Martien,

De dove mevrouw met het ouderwetse gehoorapparaat heette Trijntje Dorenbos. Zij woonde in de voorkamer van de fam. Leeuwenkuijl aan de Zwolseweg nr. 3. Vlakbij smid Veldhuis.
Ze zat vaak voor het raam van haar kamer. Kinderen uit de buurt kregen wel eens een snoepje van haar.

Met vriendelijke groet,

Joke Wesselink

Historische Kring Dalfsen
werkgroep Genealogie]

1 thought on “Familie ?

 1. Omdat ik graag wilde weten, of de dame in kwestie ook werkelijk familie van mij is, heb ik een mailtje gestuurd naar de Historische Kring Dalfsen. Ik vond het geweldig om op 27-11-2018 een mailtje te ontvangen. Dit was de inhoud:

  “Geachte heer Tempelman, beste Martien,

  De dove mevrouw met het ouderwetse gehoorapparaat heette Trijntje Dorenbos. Zij woonde in de voorkamer van de fam. Leeuwenkuijl aan de Zwolseweg nr. 3 (Dalfsen). Vlakbij smid Veldhuis.
  Ze zat vaak voor het raam van haar kamer. Kinderen uit de buurt kregen wel eens een snoepje van haar.

  Met vriendelijke groet,

  Joke Wesselink

  Historische Kring Dalfsen
  werkgroep Genealogie

  Vandaar! Maar zij is dus geen familie van mij.

Reacties zijn gesloten.