Duitsland 1 en 2 (kv 94)


Bijna iedereen wilde in die tijd de twee Duitse tv-zenders ontvangen. Tenminste, waar dat kon. De tv-beelden waren meestal niet optimaal, maar je moest niet kieskeurig zijn. De ouders van mijn vriendin wilden beide zenders ook graag ontvangen. Dat kon wel, maar dan moest er een nieuwe, speciale antenne bijkomen. Ik zei dat ik dat wel wilde monteren.
–  De antenne werd aangeschaft. Op een mooie zaterdagmiddag zou ik die antenne even gaan plaatsen. Dat viel eerst behoorlijk tegen. Ik moest door het zolderraampje klauteren om met de antenne, de bedrading en het bevestigingsmateriaal bovenop het dak te kunnen komen. Dat ging allemaal goed, maar het uitzetraampje glipte onverwachts uit mijn hand. Het glas van het raampje kwam op een dakpan terecht en brak in stukjes. Ik had behoorlijk de pest in, maar mijn vriendin zei dat haar ouders dat vast niet erg zouden vinden.
–  De antenne moest aan de mast met de ‘Nederlandse antenne’ komen. Ik balanceerde met de spullen over de nokpannen. Van hoogtevrees had ik gelukkig geen last. Achteraf bekeken was het ‘linke soep’.
–  Het bevestigen van de nieuwe antenne bleek ‘een fluitje van een cent’. Ook het aanbrengen van de bedrading naar de tv. ’s Avonds werd echt duidelijk dat ik die middag weer een goede daad had verricht. 😉 Over het kapotte glas werd niet gesproken.

0

2 gedachten over “Duitsland 1 en 2 (kv 94)

Reacties zijn gesloten.