De verwachting voor vandaag: Lintjesregen


Met Koninklijke lintjes heb ik niks. Wel met het verkrijgen van bijvoorbeeld een lintje/ medaille voor een gereden ‘Elfstedentocht’. Dus als ‘aandenken/ herinnering’.

Ik weet de procedure voor het verkrijgen van een lintje (nog) wel. Zelf had ik ‘Ridder’ kunnen worden. 😊

Er wordt soms van alles verzonnen (in het ‘leugenbriefje’) om voor iemand een lintje te kunnen verkrijgen. Er is zelfs sprake van ‘automatisme’ bij het krijgen van een lintje. Dat is helemaal het toppunt. Een ‘flutregeling’.
Een voorbeeld? Als je twaalf jaren in de gemeenteraad hebt gezeten, dan krijg je (automatisch) een lintje.
Nog een voorbeeld? Als je een topprestatie hebt geleverd bij een Olympisch schaatswedstrijd, dan krijg je (zomaar) een lintje! Maar heb je enorm je best gedaan, en je eindigt niet op het ‘schavot’, dan krijg je niets!

Het is dus een waardeloos systeem.
Je hebt er niets aan. Ja, misschien om ermee te kunnen ‘opscheppen’. IJdeltuiterij dus. En ja, al die onzin kost enorm veel geld. Geld dat veel beter besteed kan worden.

Mijn conclusie/ tip?
Schaf de lintjesregen (decoratieverlening) zo snel mogelijk af.

0

2 gedachten over “De verwachting voor vandaag: Lintjesregen

 1. 0

  Martien.
  Zelfs als je 15 jaar met een collectebus langs de deuren loopt. Afschaffen die handel. Willekeur. Er zijn vele mensen die in stilte vele goede dingen doen voor de samenleving en nooit in aanmerking komen voor zoiets belachelijks. Zelfs op sommige rouwadvertenties staat vermeld, dat de overledene drager is van de ……..
  Roerend met je eens. Die hele organisatie kost handen vol geld. Diverse mensen hebben er een dagtaak aan. Wat denk je van de Kapittel voor de Civiele Orde, enz.
  Veel plezier morgen met Koningsdag en het duurbetaalde Koningshuis. Totaal uit de tijd. Hopelijk komt er een keer een democratisch gekozen staatshoofd.

  0

Reacties zijn gesloten.