Bed & Stoete is B&B

Gisteravond (22 juni), om ongeveer negen uur, zat een onbekend vogeltje in de tuin op een ‘creatie’ van mijn vrouw. Het was een Zwarte Mees, een van de kleinste vogels in Europa, las ik. Misschien niks bijzonders voor de kenners, maar voor mij was het de eerste keer, en zo dichtbij!
–  De mees vloog in de houder voor een potje met pindakaas. Een ongemakkelijke, maar veilige plek voor het vogeltje. Hij (?) probeerde zelfs te gaan liggen. Mijn vrouw pakte vlug het fototoestel en de verrekijker, maar het was al te donker voor een scherpe foto. Met de kijker zag je ook nauwelijks de kenmerken van het vogeltje.
–  Na tien minuten lag het meesje er nog steeds. Niet te geloven! Zou de mees er misschien ook gaan slapen? Toen het donker werd, was het vogeltje er nog steeds!
–  ‘B&B’, zei mijn vrouw. (Bed en Stoete op sien Sallands.)

5 gedachten over “Bed & Stoete is B&B

  1. De Zwarte Mees zit er weer. Niet te geloven. Voor de tweede keer!
    Deze keer waren er ook twee nieuwsgierige koolmezen komen kijken. 🙂

  2. Om ongeveer dezelfde tijd, om 21.00 uur, laat de Zwarte Mees zich weer zien! Voor de derde keer dus. Het is bijzonder, en mooi. 🙂

  3. Gisteravond zat de Zwarte Mees er weer om dezelfde tijd. Na 1 keer een nachtje te hebben overgeslagen was hij er weer. Prachtig. Voor de 4de keer! 🙂

  4. Het lijkt wel, of het vogeltje een ‘vaste klant’ is geworden. Voor de 9de keer en om dezelfde tijd. Om ongeveer 21.00 uur. De beide koolmezen waren er ook weer! Ik heb nog een drietal foto’s geplaatst.

Reacties zijn gesloten.